download (3)Al een poosje niet geblogd en op FB gezeten. Mijn e-mail heb ik wel regelmatig gechecked. Ik had er even geen behoefte aan. Mijn hoofd zat vol. Nu nog steeds, maar ik kan het weer handelen. Mijn schilderij ben ik aan het afmaken, een nieuw idee voor een nieuw doek heb ik al in mijn hoofd. Hij gaat weer lekker! Nu kan ik alles weer zo goed doen als ik kan. De afgelopen tijd deed ik het hoognodige en dan maar half. So not me!

images (13)

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Hoe moeten wij dat opvatten? Op de manier die het beste in ons straatje past? Wetend dat het een makkelijke en goede oplossing is die weinig moeite kost? Hoe snel horen wij tevreden te zijn met een bepaald resultaat? Wanneer ben je al tevreden? Volgens mij hangt dit samen met zo veel factoren. Wat is het probleem? Hoe belangrijk is het voor jou? Hoe belangrijk is het voor je omgeving? Hoe belangrijk is het voor de maatschappij? Wat is jouw karakter? Kan je dit oplossen? Wil iemand je helpen? En ga zo maar door.

Als ik naar mezelf kijk, ja dan ga ik voor goed. Of dit de makkelijkste weg is of de moeilijkste weg, maakt mij niet uit. Als het op de lange termijn ook maar werkt. Vermoeiend? Soms zeker  voor anderen en voor mij ook. Maar zo ben ik.Take it or leave it.

Als je iets doet je het goed.

download (16)

Wees lief voor elkaar.

Liefs,

Nelleke