103200Is dat waar? Waren de mensen toen gelukkiger? Het leven was toen simpeler. Maar was iedereen gelukkiger? Ik geloof er geen snars van. Ik zou me in die tijd enorm onderdrukt voelen. Niet gelukkig dus. Terwijl een ander daar wel goed mee zou kunnen leven.

Er zijn in deze tijd veel dingen waarvan we geacht worden er bij stil te staan. Wat voel jij? Wat doet het met je? Wal zal een ander voelen? Veel  introspectie. Volgens mij slaan we een beetje door. Introspectie is goed, maar niet te diep. Ieder mens is anders en reageert anders op wat ze tegenkomen.  Wat je bewust voelt omdat je geacht wordt daaraan te denken, kan verkeert uitvallen. Wat een muis had moeten blijven, is nu een monster geworden. Het staat mooi tussen jou en je gelukkig mogen voelen in. Mooi @#%$!

download (17)Geluk is een gemoedstoestand. Geluk is iets wat je jezelf toelaat te voelen. Voor iedereen is gelukkig zijn anders. Helaas is het makkelijker te kiezen om je zozo te voelen dan gelukkig. Zo zijn mensen nu eenmaal. Naar buiten toe lijken er heel veel mensen gelukkig, maar als je doorvraagt of verder kijkt, blijkt helemaal niet zo te zijn. Iedereen maakt vervelende dingen mee, maar laat HET ons geluk niet bepalen. WIJ bepalen zelf hoe gelukkig zijn. Niet een situatie.

images (15)

Wees lief voor elkaar.

Liefs,

Nelleke