‘Het leven gaat door. Het begint weer van voor. Er ligt vast wel wat moois in ‘t verschiet.’ – Clouseau

download (4)

Wat dan? Verrassing!

Hoe mooi willen we het hebben? Wat willen we zien? Wat willen we voelen? Wat zijn we bereid ervoor te doen? Welke kansen krijgen we? Welke pakken we? Waar hechten we waarde aan? Er zijn zoveel factoren die meetellen in het leven. Hoe dan ook, wat er ook gebeurt, het leven gaat verder. Hoe wij ons leven willen leiden, bepalen we zelf. Anders gezegd, hoe wij omgaan met situaties uit ons leven is aan ons. Natuurlijk, over bepaalde zaken hebben wij geen controle. Over hoe we ermee omgaan wel. Dat is onze keuze.

Ik ga er het beste van maken. Ik bepaal wat ik voel en geen situatie of iemand anders. Dat kost moeite, frustratie, woede, verdriet, maar ook heel veel voldoening en zelfkennis. Ik leer wat (het) leven inhoud, tenminste dat hoop ik.  Door deze houding kom ik ergens. Kom ik voor mijn gevoel verder.

IMG-20160617-WA0000

Ik zal even noemen waarvoor ik dankbaar ben en tot op heden al bereikt hebt;

  • Drie pracht dochters
  • Lieve vader, broer, zussen, zwagerin en zwagers
  • Zit hier te typen met jullie
  • Ik schilder
  • Ik kan af en toe alweer gewoon zonder rietje drinken
  • en ga zo maar door

Ga voor de zaken in leven die je gelukkig maken en energie geven. Doe er moeite voor.  Niks komt je aanwaaien. Verwerk je verdriet. Blijf er niet te lang in hangen. Help elkaar. Tel je zegeningen.

IMG-20160620-WA0001

Doek ‘Ik kan het. Ik wil het. Ik doe het!’

Wees lief voor elkaar.

Liefs,

Nelleke