Een verjaardag, een jubileum, een overwining. verliefd zijn, de zon, lekker eten, genieten van en met elkaar, een geboorte, goed nieuws. enzovoort. Er zijn vele momenten die een feest waard zijn.

Is het leven altijd een feest? Hangt het af van de leeftijd? Of hangt het af van de omstandigheden? Of hangt het af van onze persoonlijkheid? Wat willen we zien? Wat willen we niet zien?

Als we het hebben over mij, kan ik zeggen dat het keven niet altijd een feest is. Ik zou het eerder  een groot avontuur noemen met mooie en feestelijke momenten, maar ook droevige, rotte, en zware momenten. Het is altijd een feest om naar mijn kinderen te kijken (afgezien van de ‘Ik kan ze wel achter het behang plakken’ momenten).  Er zijn zat zaken die me een feestgevoel geven.

En dat rotte gevoel? Die fasen hou ik vol door te denken dat het maar tijdelijk is. Door te praten met deze of gene en met  hulp van Hem. Soms duurt de fase en beetje lang, maar dan komt er weer wat moois.

Er is een tijd voor alles. Een tijd om te huilen en een tijd om te lachen.  Neem die tijd dan ook. Leer van iedere situatie zodat we kunnen  groeien. Het enige in het leven waar wijzelf voor kunnen kiezen is hoe we ermee omgaan.

Wees lief voor elkaar.

Liefs,

Nelleke