Er bestaan veel soorten groente, fruit,vlees, gebruiksvoorwerpen, assessoires . In allerlei vormen, maten, waarden en kleuren. Dat geldt ook voor mensen. Alleen met dit verschil dat iedereen evenveel waard is.

Horen we dan iedereen aardig te vinden? Volgens  mij niet. Sommige mensen liggen je en sommige mensen niet. Die ga je uit de weg. Dat lukt niet altijd. Dan hoor je in ieder geval beleefd te zijn. Af en toe kan dat best moeilijk zijn. Sommige mensen kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen.

Ieder mens hoort in ieder geval in het begin met respect behandeld te worden. In hoeverre het respect groeit of minder wordt zal later blijken. We zouden rekening met elkaar moeten houden.  Niet altijd alles beoordelen met onze persoonlijke meningen. Iedereen is anders, heeft andere gedachten, andere opvoedingen, andere omstandigheden, andere ervaringen en ga zo maar door.

We hebben elkaar nodig en dat ikke ikke -gevoel werkt niet. Je hoort je innerlijke IK niet op te geven, natuurlijk niet!  Iedereen is anders en uniek. Iedereen heeft een ander aanpak nodig. De een heeft altijd behoefte aan aandacht, de ander houdt van rust. De een houdt van actie, de ander van eerst nadenken  Hoe het  ook is.We moet het met elkaar doen.

Wees lief voor elkaar.

Lieve groetjes,

Nelleke